klok 087


Prachtige oude dame uitgevoerd in een subtiele groene kleur

Deze fantastisch mooie klok mochten we ophalen bij Anders. Een vriendelijk man die het geluk heeft op een paradijselijke plek langs de scherenkust van Stockholm te wonen. Het uitzicht vanuit zijn woonkamer zou zo op een Hallmark kaart kunnen.
De klok is al een ruime 100 jaar een familiestuk maar door plaatsgebrek moest hij er nu (met pijn in het hart) afstand van doen. Hij vond het maar wat bijzonder dat we helemaal vanuit Nederland zijn klok op kwamen halen om vervolgens in de lage landen een nieuwe eigenaar te zoeken. Ik heb hem plechtig beloofd dat we een goed (t)huis voor de klok zullen zoeken. Zorg er dus voor dat je een goed verhaal hebt waarom deze prachtige dame nou juist in jouw woonkamer moet komen staan, we doen er niet zomaar afstand van!

Prijs: Verkocht

Hoogte :201 cm
Breedte :60 cm
Diepte :27 cm
Doorsnede hoofd :36 cm
Kleur:groen
Glas voor wijzerplaat:bol / oud glas
uurwerk:Origineel mechanisch
Klok ID:087

Bijzonderheden bij deze klok:

De klok werkt nu probleemloos met het oude mechanische uurwerk. Een gezellig getik op de achtergrond en op elk heel uur laat de klok van zich horen. Nadeel van een mechanisch uurwerk is dat het onderhoud nodig heeft. Wanneer onderhoud nodig is valt moeilijk te bepalen, het kan over een jaar zijn maar ook pas over 10 jaar. Op de werking van het mechanische uurwerk kan ik geen garantie geven echter wel het aanbod het mechanische uurwerk eenmalig kosteloos te vervangen door een quartz uuwerk op elk gewenst moment.